Coming Out Day 2023 in Rijswijk

Scroll

Vandaag wappert de Pridevlag door heel Rijswijk. Het is namelijk Coming Out Day. Op deze dag vragen we extra aandacht voor de positie van de regenbooggemeenschap in Rijswijk. Als stad willen wij laten zien dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit.

 

Wethouder Gijs van Malsen (Inclusie) hees vanochtend om 9.00 uur de Pridevlag voor het stadhuis met vicevoorzitter van COC Haaglanden Paulien van der Hoeven.

 

"Jezelf zijn, daar draait het om. En dat we als Rijswijk laten zien dat we deze gedachte en deze gemeenschap omarmen. Wanneer we LHBTI+’ers van jong tot oud meer ruimte geven om zichzelf te kunnen zijn, creëren we een welkome, veilige en inclusieve stad voor iedereen." 
-Wethouder Gijs van Malsen

 

Regenboogvlag

De gemeente roept iedereen op om mee te vlaggen. Voor inwoners die geen Pridevlag hebben, is er een alternatief. Vorige week heeft er in Groot Rijswijk een paginagrote regenboogvlag gestaan op achterpagina. Inwoners kunnen deze ophangen voor het raam. Zo kan iedereen laten zien dat zij zich hard maken voor een inclusief Rijswijk. 

Mocht u de krant gemist hebben, dan kunt u de vlag ook downloaden.

 

Wil je ervaren discriminatie (anoniem) melden? 
Dat kan via Discriminatie.nl

 

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Doe mee
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden