370 Rijswijkers aan betaalde baan geholpen

Scroll

In Rijswijk zijn veel werkgevers en vacatures, maar vraag en aanbod komen niet altijd goed bij elkaar. Met name de groep werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt komt lastig aan een (vaste, betaalde) baan, terwijl deze groep mensen veel potentie heeft, een kans verdient om zijn/haar talenten in te zetten, zich te ontwikkelen, ‘mee te doen’ en financieel onafhankelijk te worden.

WSP

Het WSP ondersteunt Rijswijkers zonder werk door hen te begeleiden naar betaald werk. Larissa Bentvelzen: “Bij het WSP werken onze collega’s iedere dag met veel plezier aan een goede jobmatching. Met een goede mix tussen expertise, open houding en goed netwerk hebben ze dit jaar de doelstelling meer werkzoekenden te bemiddelen dan in 2020 ruimschoots behaalt. Een mooie prestatie ondanks de verscherpte corona maatregelen van afgelopen jaar!”

Samen met werkgevers wil het WSP Rijswijk (duurzame) werkgelegenheid creëren voor werkzoekenden, ook zij met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt. Bentvelzen: ‘We laten werkgevers zien welke toegevoegde waarde werkzoekenden met een arbeidsbeperking voor hun bedrijf kunnen hebben, hoe zij deze mensen een kans kunnen geven, hoe zij sociaal kunnen ondernemen en hun MVO-doelstelling kunnen vormgeven. Afgelopen jaar zagen we daardoor onder meer 46 banen in de banenafspraak ontstaan, 58 plaatsingen in het kader van SROI en 119 matches via Hallo Werk.”

Doe mee
Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.
Word lid
Ervaar jij zelf ook discriminatie of zie je het in je omgeving gebeuren? Melden helpt!
Discriminatie melden