Succesverhaal
3 min

Geen ruimte voor homo-, bi-, trans- en interseksefobie in Rijswijk

Op 17 mei wappert de regenboogvlag in Rijswijk. Hiermee geven we aan dat homofobie, bifobie, transfobie en interseksefobie geen plek krijgen in onze gemeente. Deze internationale dag is beter bekend onder de Engelse afkorting IDAHOT.
Op 17 mei wappert de regenboogvlag in Rijswijk. Hiermee geven we aan dat homofobie, bifobie, transfobie en interseksefobie geen plek krijgen in onze gemeente. Deze internationale dag is beter bekend onder de Engelse afkorting IDAHOT.

Waarom deze speciale dag? IDAHOT is een dag waarop organisaties internationaal aandacht vragen voor het verschijnsel haat op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, expressie en sekse kenmerken. De datum van 17 mei heeft een belangrijke betekenis. Op die dag in 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel van de lijst van psychologische ziekten. Tot dat moment werd homoseksualiteit aangemerkt als psychische aandoening.

Johanna Besteman spreekt zich uit over deze speciale dag: “Het mag niet uitmaken welke voorkeur je als mens hebt". We rekenen in Rijswijk af met elke fobie gerelateerd aan gender. Sinds dit jaar werken we samen met het COC Haaglanden. Vorige week heb ik nader kennis kunnen maken met het bestuur. Ik ben daarom erg blij dat we samenwerken om de komende tijd te werken aan concrete activiteiten en inclusiviteit nog meer op de agenda te zetten

Doe je mee? Hang de regenboogvlag op om te laten zien dat er geen plaats is voor homo-, bi-, trans- en interseksefobie in Nederland. Geen regenboogvlag in huis? Draag dan regenboogsokken, plaats een mooi regenboogbericht op social media of bak een regenboogcake. Met dit kleine gebaar laat je zien dat iedereen zichzelf mag zijn. Ongeacht van wie je houdt of wie je bent.

Activiteiten van COC Haaglanden COC Haaglanden organiseert op 17 mei een interactieve politieke discussie over het thema “veiligheid in de stad”. Er staat no veel meer op hun agenda voor bijeenkomsten en activiteiten, neem er eens een kijkje. COC Haaglanden komt al sinds 1947 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s). Zij zetten zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van LHBT’s in de regio Haaglanden, dus ook in Rijswijk.

 

Discriminatie melden Zie of ervaar jij discriminatie? Meld dit bij Stichting voor Inclusie en discriminatiebestrijding (iDb). Zij kunnen je verder helpen.

Praat mee op social media met #rijswijkinclusief
"Het mag niet uitmaken welke voorkeur je als mens hebt"

Onze partners maken ons werk mogelijk