Algemene activiteiten

Kennissessie over intersekse

Datum 18 April 2024
Tijd 19:00 - 20:00
Locatie Bibliotheek Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2, Rijswijk
Google maps openen
Toegang Kaartje reserveren
Georganiseerd door
Kennissessie Intersekse

Op donderdag 18 april om 19.00 uur organiseert Bibliotheek Rijswijk in samenwerking met de NNID (Nederlandse organisatie voor seksediversitieit) een kennissessie over intersekse. Op deze avond is Ella Witjes aanwezig om te vertellen over haar eigen ervaringen als intersekse persoon. Kom jij ook?

 

Expositie 'Intersekse - 1 op de 90' in Rijswijk

'Eigenlijk weet niemand dat wij bestaan.' Joyce (17) is intersekse. Interwat? Precies, weinig mensen weten dat 1 op de 90 mensen is geboren met een lichaam dat niet specifiek man of vrouw is. Deze reizende expositie moet daar verandering in brengen. 21 intersekse personen tussen de 2,5 en 81 jaar laten zichzelf zien en vertellen over hun onderbelichte ervaringen. De expositie Intersekse – 1 op de 90 reist iedere drie weken naar een andere gemeente in Nederland. Zo staat de buitenexpositie van woensdag 3 tot woensdag 24 april in Rijswijk aan de Generaal Spoorlaan. Voor de Bibliotheek dus!

 

Ga met elkaar in gesprek

Als Bibliotheek vinden we belangrijk om meer kennis te delen over tal van onderwerpen. En om hier met elkaar over in gesprek te gaan. Daar past deze expositie over intersekse mooi bij. Want als je meer kennis hebt van een onderwerp, kun je andere mensen ook beter begrijpen. Dat zorgt weer voor meer acceptatie van elkaar. 

 

Wil je ervaren discriminatie (anoniem) melden? 
Dat kan via Discriminatie.nl

Op de hoogte blijven van onze activiteiten?

Wij streven naar een gemeente waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. Doe mee en zet je in voor een veilige en inclusieve stad waarin discriminatie en uitsluiting geen kans krijgt.

Op de hoogte blijven